Targ Sienny i Rakowy : konkurs urbanistyczno-architektoniczny na zabudowę Targu Siennego i Rakowego / zespół aut. oprac. Barbara Szczerbowska [et al.] ; tł. Ewa Nanowska ;. - Szczerbowska, Barbara; Nanowska, Ewa (Urząd Miejski w Gdańsku, 2007)
Książka prezentuje wyniki międzynarodowego, studenckiego konkursu architektonicznego na "Koncepcję zabudowy Targu Siennego i Rakowego w Gdańsku" zorganizowanego w 2005 roku przez Urząd Miasta Gdańska.