[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Zweites Abonnement No. 22 : Heute Montag, den 26. Oktober 1829 : Cardillac, der Goldschmidt von Paris, oder: Das Stadtviertel des Arsenals : Ein histoisches Schauspiel in 3 Aufzügen mit Chören ... ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Cardillac, der Goldschmidt von Paris, oder: Das Stadtviertel des Arsenals. Ein histoisches Schauspiel in 3 Aufzügen mit Chören".
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Utwór na podstawie opowiadania Ernsta T. A. Hoffmanna "Das Fräulein von Scuderi", http://www.fundus.org/pdf.asp?ID=8200, 26.08.2021.
Keywords: Hoffmann, Ernst T. A. -- (1776-1822).; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne