Ex Libris Biblioteka Gdańska Polskiej Akademii Nauk - Szumarski, Tadeusz (1948- ).; Biblioteka Gdańska ([Białystok], 1994)
Przedstawia na owalnej tarczy herb Gdańska trzymany przez dwa lwy, które trzymają w uniesionych do góry łapach książki. Między książkami orzeł w koronie z rozpostartymi skrzydłami. U góry napis: Ex Libris, pod tarcza herbową rok: 1994. Poniżej w ramce napis: Biblioteka Gdańska Polskiej Akademii Nauk, pod ramką sygn. aut.
Miejsce wyd. wg działalności aut.
Ekslibrisy jubileuszowe Biblioteki Gdańskiej, Gdańsk 1994