Ex Libris Karola Szlenkera / A. Półtawski. - Półtawski, Adam (1881-1952) ([wydawca nieznany], 1907)
Przedstawia półpostać kobiety ze skrzydłami - harpia, z prawej strony tarcza z inicjałem KS, u dołu napis: Ex Libris Karola Szlenkera. Pod ramką autograf autora.