Ulica Strajku Dokerów 7 (dawniej Gronkiewicza) / Fotografia Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1992)
Przedstawia kamienicę nr 7 przy ulicy Strajku Dokerów w Gdańsku Nowym Porcie. W PRL ulica nosiła nazwę Karola Gronkiewicza, 1992 r.