Ex Libris Tadeusza Kurpaskiego : Stanisław Wyspiański / CKe. - Kelma, Czesław (1912-1980) (1978)
Portret Stanisława Wyspiańskiego napis u góry: Ex Libris i u dołu: Tadeusza Kurpaskiego. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.