Żuraw i Motława od strony wschodniej Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia Długie Pobrzeże z Ołowianki, na pierwszym planie Żuraw, po lewej widoczny Dom Przyrodników, 1987 r.