Czas jako wymiar i obszar ludzkich działań : perspektywa pedagogiczna / Ewa Włodarczyk. - Włodarczyk, Ewa (pedagogika)
Czas jako przedmiot zainteresowań różnych dyscyplin naukowych - od starożytności do współczesności, człowiek w trzech wymiarach temporalnych, człowiek i jego codzienność a czas, czas jako wymiar, pole i przedmiot ludzkich działań oraz pole dla teorii i empirii w pedagogice.