Czas jako wymiar i obszar ludzkich działań : perspektywa pedagogiczna - Włodarczyk, Ewa (pedagogika). (2014)
Czas jako przedmiot zainteresowań różnych dyscyplin naukowych - od starożytności do współczesności, człowiek w trzech wymiarach temporalnych, człowiek i jego codzienność a czas, czas jako wymiar, pole i przedmiot ludzkich działań oraz pole dla teorii i empirii w pedagogice.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 399-401.