Kolekcjonerzy i miłośnicy / oprac. zespół pod red. Marii Starzewskiej ; aut. Barbara Baworowska [et al.] ; [tł. Jan Rudzki]. - Baworowska, Barbara; Rudzki, Jan (Muzeum Narodowe, 1988)
Wydawnictwo towarzyszy wystawie ze zbiorów Muzeum Narodowego we Wrocławiu, grudzień 1988 - luty 1989.