W Ratuszu Głównomiejskim jest czynna wystawa "Gdańsk Słowiański i pod Berłem Rzeczpospolitej" / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1976)
Przedstawia wystawę w Rauszu Głównego Miasta Gdańska "Gdańsk Słowiański i pod Berłem Rzeczpospolitej", 15 pażdziernika 1976 r.