[Aussicht aus dem Fenster des Langgasser Thores] A. L. Randt. - Randt, August Lobegott (1794-1859) (1854)
Przedstawia widok ulicy Długiej w Gdańsku widziany z okna Bramy Długoulicznej (Złotej) wykonany w 1854 r. według wcześniejszego rysunku z natury z 1815 r.