Der Regenstein bei Blankenburg im Harz. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1838)
Przedstawia widok na ruiny zamku Regenstein w górach Harz.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.III., a po lewej: I.6. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 1 (1838), Lief. 6.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://www.bibliotekacyfrowa.pl 02.06.2025
Keywords: Zamki (architektura) -- Niemcy; Saksonia-Anhalt (Niemcy ; kraj związkowy); Grafika niemiecka; Litografia