[... verlegung durch die Mottlau bei Kalkort Brabank aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia pracujące na Motławie dźwigi, ujęcie od strony Brabanku w głębi przepompownia na Ołowiance, 30. 05. 1926 r.