[Katedra Oliwska - widok na ścianę boczną] - Borowski, Jan (1890-1966). ([Gdańsk], 1954)
Przedstawia szkic ściany bocznej w Katedrze Oliwskiej w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego według treści kompozycji i notatki na odwrociu.
Miejsce powstania według działalności autora.
W prawym dolnym rogu kompozycji ołówkiem podpis autora: JB.
W prawym górnym rogu kompozycji ołówkiem: 5.
Na odwrocie, ołówkiem: prof. Jan Borowski widok na ścianę boczną - Katedra Oliwska.
Keywords: Grafika -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Archikatedra Trójcy Świętej (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- w sztuce