Olga Boznańska i Käthe Kollwitz : czołowe artystki kobiecej secesji i ich odmienny stosunek do naturalizmu / Marta Kościelniak. - Kościelniak, Marta
Zakres i treść: wspólne wystawy, pośrednie wpływy Francji i Holandii, odmienne oblicza naturalizmu.