Gothofredus Söhner Dantiscanus A. Ph. C. Aetat. 27 Anno A.O. R. 1682. ([Gdańsk], 1682)
Przedstawia portret w popiersiu gdańskiego aptekarza Goffried Söhner.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
U dołu kompozycji tytuł.
Miejsce i czas powstania na podstawie inskrypcji oraz biografii portretowanego.
Keywords: Grafika -- Polska -- 17 w; Portrety -- Polska -- 17 w