Stanisław hr. Potocki Prezes Senatu Minister Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego. T. Mielcarzewicz. - Mielcarzewicz, Teofil (1807-1879) (Poznań i Berlin w Litografii K.A. Simona, 1829)
Przedstawia Stanisława Potockiego, w profilu 3/4 w lewo.