Stanisław hr. Potocki Prezes Senatu Minister Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego. - Mielcarzewicz, Teofil (1807-1879).; Simon, Karol Antoni ( -1841). (Poznań i Berlin : Poznań i Berlin w Litografii K.A. Simona, 1829)
Przedstawia Stanisława Potockiego, w profilu 3/4 w lewo.
Data wydania na podstawie analogii przedstawienia i działalności autora i wydawcy.
Pod kompozycją po prawej informacja o autorze.
Poniżej pośrodku: tytuł.
Na dole informacja o wydawcy.
Keywords: Potocki, Stanisław Kostka -- (1755-1821); Pisarze polscy; Grafika polska; Litografia