Wieś. / [Konstanty Gorski]. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia chłopa, stojącego na podwórzu gospodarstwa, z grabiami w ręce. Po lewej stronie chata mieszkalna, po prawej budynek gospodarczy ze zwierzętami. W tle inne budynki wiejskie oraz kościół.