"Święte zwierzę" i "nieświęty człowiek"? : o sposobie widzenia tego, co zwierzęce i ludzkie w twórczości Fiodora Dostojewskiego / Elżbieta Mikiciuk. - Mikiciuk, Elżbieta (1971- ).
Bezgrzeszne zwierzę i grzeszny człowiek; bogoczłowieczeństwo, człowiekobóstwo i zwierzoczłowieczeństwo; święty człowiek.