Illustrissimus Excellentissimus D.D.D. IOSEPHUS VANDALINUS S.R.I. et in Magna Konczyc et Ossownica Comes Mniszech... - Sondermayr, Simon Thaddäus (1727)
Przedstawia Jozefa Wandalina Mniszecha, z laską marszałkowską w prawej ręce, w półpostaci prawie profilem w lewo, głowa 3/4 w lewo; w owalnej profilowanej ramie wspartej na cokole z napisem, rozdzielonym kartuszem z herbem własnym Mniszechów. Na cokole widoczne: waga, księgi, dokument z pieczecią, w tle: gałąź palmowa, miecz, laska marszałkowska i wić akantu.