A. A. Feldborg Engl. Sprachlehrer (Danzig : Verlag des Lith. Instituts d. Wedelschen Hofbuchdr. in Danzig, 1830)
Przedstawia portret w całej postaci Andreasa Andersena Feldborga, duńskiego filologa i historyka, nauczyciela angielskiego w Gdańsku.
Poniżej kompozycji, centralne: "A.A. FELDBORG Engl. Sprachlehrer / Verlag des Lith. Instituts d. Wedelschen Hofbuchdr. in Danzig".
Aut. nieznany. Dzieło nie sygn. Dat. na podst. biografii portretowanego i podanej bibliografii.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Portrety -- Polska -- Gdańsk -- 19 w