Ex Libris Ireny i Franciszka Skowyrów / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1966)
Na pierwszym planie korony drzew, w głębi wieżowce Manhatanu, u dołu napis: Ex Libris Ireny i Franciszka Skowyrów. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty, symbol techniki graficznej i data.