Exlibris J. I. Šapiro - Petrauskas, Juozas (1928- ).; Šapiro, Josifas I. (1921-2004). ([Vilnius, 1967)
Przedstawia nagą kobietę, z prawej strony karty z rysunkami, z lewej napis: Exlibris J. I. Šapiro.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut., miejscem wyd., datą i symbolem techniki graf.
Keywords: Ekslibrisy -- Litwa -- 1945-1990.