[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Erstes Abonnement. No 8. Heute Donnerstag, den 11. Oktober 1827. Die Schweizer-Familie. Eine lyrische Oper in 3 Aufzügen, von Castelli. Die Musik von J. Weigl. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1827)
Afisz przedstawienia "Die Schweizer-Familie. Eine lyrische Oper in 3 Aufzügen" Ignaza Franza Castelli`ego, z muzyką Josepha Weigla.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Castelli, Ignaz Franz -- (1781-1862).; Weigl, Joseph -- (1766-1846). -- afisze; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne