Ze Zbioru M. Zychewicza - Różański, Jan (1938- ).; Zychewicz, M. (1979)
Mężczyzna siedzący na zydlu przed pulpitem z otwartą księgą, w głębi półki z książkami, u dołu półkoliście napis: Ze Zbioru M. Zychewicza, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.