Ukarani - Ostrogórski, Jerzy (1944-2020). ([Gdańsk] : [nakładem własnym autora], 1973)
Przedstawia sylwetki kobiet i mężczyzn stojące i klęczące na schodach prowadzących do drzewa. Wokół abstrakcyjne, geometryczne bryły.
Pod kompozycją tytuł, technika, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy