Odile Picot-Bournisien Ex Libris - Marangoni, Tranquillo (1912-1992).; Picot-Bournisien, Odile ([Miejsce nieznane], 1950)
Stylizowany kłos, jako ziarna umieszczone są różne przedmioty, przez środek biegnący napis: Odile Picot-Bournisien Ex Libris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Włochy -- 20 w