Strona tutułowa do Bogislav Philipp von Chemnitz' Koeniglichen Schwedischen in Teutschland gefuerhrten Krieges Ander Theil. - Falck, Jeremiasz (ok. 1610-1677) (1653)
Przedstawia Gustawa Adolfa, ubranego all'antica, ukoronowanego wieńcem i jadącego na orle Jowisza. Podaje on Krystynie maczugę Herkulesa, którą ona mocno ściska obiema rękami, jednocześnie uważnie wpatrując się w widza. Krystyna stoi za ołtarzem, na którym położona jest lwia skóra Herkulesa, podczas gdy Sława wypisuje czyny Szwecji na froncie ołtarza. Na ołtarzu napierśnik z głową lwa, widoczny także po lewej stronie u dołu jest oznaką odwagi i wojskowych umiejętności Krystyny, określonych przez położenie gwiazd w chwili jej narodzin. Powyżej Gustawa Adolfa znajduje się pas zodiakalny, z widocznym dla widza tylko znakiem Skorpiona. Jest to nawiązanie do czasu śmierci króla (6 listopada 1632 r. za panowania Skorpiona), kiedy to Krystyna odziedziczyła tron i osiągnęła własny boski status.