Kata Markon - według Marka : analiza gramatyczna, słownik grecko-polski / Pius Czesław Bosak. - Bosak, Pius Czesław (1944- ). (Wydawnictwo Diecezji Pelplińskiej "Bernardinum", 2002)
Opracowanie składa sie z dwóch części. Pierwsza jest analizą gramatyczną poszczególnych wyrazów Ewangelii według świętego Marka, druga zaś to słownik grecko-polski, obejmujący tylko i wyłącznie słowa, występujące w tejże Ewangelii.