Medal. Władysław Bartynowski 1832-1918. - Wątróbska-Frindt, Stanisława (1934-1994) (Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1981)
Medal. Awers: Popiersie Władysława Bartynowskiego, po bokach: Władysław Bartynowski 1832/1918. Rewers: Wiadomości Numizmatyczno-Archeologiczne Organ Towarzystwa Numizmatyczno-Archeologicznego w Krakowie Rok 1889-1900. pod redakcyą Wł. Bartynowskiego. PTAiN Sekcja Numizmatyczna w Łodzi.