Muzyka - Dümler, W.; Kostrzewski, Franciszek (1826-1911).; Zakład Litograficzny A. Dzwonkowskiego (Warszawa). ([Warszawa] : w Lit. A. Dzwonkowskiego i Sp., 1864)
Przedstawia dwójkę dzieci na podwórzu. Chłopiec siedzi na murku i gra na instrumencie, dziewczynka stoi po jego lewej stronie i słucha, założywszy ręce na krzyż.
Kompozycja owalna.
Tytuł pod kompozycją.
Sygnatura pod kompozycją, po lewej stronie: "Lit. W. Dümler.".
Pod kompozycją, na środku, nadruk firmowy: "w Lit. A. Dzwonkowskiego i Sp.".
Sygnatura pod kompozycją, po prawej stronie: "Rys. F. Kostrzewski".
Ilustracja stanowi nienumerowaną wkładkę do "Kalendarza Ilustrowanego dla Polek na rok 1864".
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska