Filozofia matematyki : antologia tekstów klasycznych / wybór, przekł. i komentarze Roman Murawski ; Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. - Murawski, Roman (1949- ). (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2003)
Książka jest wyborem klasycznych tekstów z filozofii matematyki od Platona i Arystotelesa aż po czasy współczesne.