Filozofia matematyki : antologia tekstów klasycznych - Murawski, Roman (1949- ).; Uniwersytet im. Adama Mickiewicza (Poznań). Wydawnictwo Naukowe (Poznań : Wydawnictwo Naukowe UAM, 2003)
Książka jest wyborem klasycznych tekstów z filozofii matematyki od Platona i Arystotelesa aż po czasy współczesne.
Tekst tł. z wielu jęz.
Bibliogr. s. 316-317, 357-358.
Książka adresowana m.in. do matematyków interesujących się filozoficznymi aspektami swojej dziedziny, jak i do filozofów zajmujących się metodologią nauk i filozofią nauki.
Publikacja dofinansowana przez Wydział Matematyki i Informatyki Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Keywords: Matematyka -- filozofia -- antologie