Ex Libris Drozdowskiej Ewy - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944).; Drozdowska, Ewa. (1943)
Z otwartej książki wyrasta kwiat, nad nim w kole płonące serce, po bokach skrzydła i gwiazdy. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Drozdowskiej Ewy.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, nazwa techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.