Ex Libris Dr. Anna Lerperger - Zum Tobel, Hedwig (1912-1985).; Lerperger, Anna (1902-1979). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1979)
Na owalnym tle z napisem na jego krawędzi: Ex Libris Dr. Anna Lerperger dwie postacie: mężczyzna i kobieta opierają się o laskę Eskulapa, u dołu pięciolinia z nutami. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artystki, data według działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Austria -- 1945-1990.