Martwa natura z lustrem I Koran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1961)
Przedstawia kobietę przed lustrem. Ujęcie w półpostaci ukazuje zarys fryzury i ramion oraz odbicie połowy twarzy i korpusu.