Krzysztof Celestyn Mrongowiusz / W. Lewandowski. - Lewandowski, Wincenty (1909- ). ([nakładem własnym autora], 1956)
Przedstawia portret Krzysztofa Celestyna Mrongowiusza na tle kościoła św. Trójcy w Gdańsku.