Spend Hausz In Dantzick Errbawet Im Jahr MDCXCIX / Samuel Donnet. - Donnet, Samuel (1699)
Przedstawia widok fasady Domu Dobroczynności w Gdańsku wraz z okoliczną zabudową. Na dziedzińcu przedstawione liczne sceny rodzajowe.