Joachimus Samuel Weickhmann - Sysang, Johanna Dorothea (1729-1791). (Lipsiae, 1775)
Przedstawia portret w popiersiu Joachima Samuela Weickhmanna.
U dołu w polu kompozycji tytuł oraz w prawym dolnym rogu sygnatura autora, miejsce i czas powstania: J. D. Plilipp Sysang sculp. Lipsiae 1775.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w; Grafika -- Niemcy -- 18 w