[Zaproszenie. Incipit] Prezydium Miejskiej Rady Narodowej w Gdańsku zaprasza ... na uroczystą sesję ... z okazji 500 rocznicy powrotu Gdańska do Polski oraz 9-tej rocznicy wyzwolenia spod okupacji hitlerowskiej ... ([wydawca nieznany], 1954)
Zaproszenie na sesję 31.03.1954 r. w Teatrze Wybrzeże we Wrzeszczu.