Ex libris Gerardo Bagdonavičaiis - Bagdonavičius, Gerardas (1901-1986). (Šiauliai, 1929)
Postać kroczącego mężczyzny. U dołu napis: Ex libris Gerardo Bagdonavičaiis. Inicjały artysty i data w obrębie kompozycji.
Ekslibris własny artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i miejscem działalności.
Keywords: Ekslibrisy -- Litwa -- 1900-1945.