Mathilde Ade Ex-Libris [Mathilde Ade]. - Ade, Mathilde (1877-1953) (1900)
Na postumencie stoi bogini Atena, która pochyla się nad stojącym niżej błaznem. Napis u góry: Mathilde Ade, u dołu: Ex-Libris.