Georg Bernard Shaw - Uczeń diabła / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1950)
Program teatralny premiery 2.09.1950 r. Sezon 1950. Reżyseria: Dobiesław Damięcki, dekoracje: Feliks Krassowski, kierownictwo literackie: Kazimierz Barnaś.