Więź kapłana ze wspólnotą wiernych w kontekście permanentnej formacji duchowej kapłanów / Jan Wątroba. - Wątroba, Jan (1953- ).
1. Podstawy eklezjologiczne stałej formacji duchowej kapłanów. 1.1. Kapłan w relacji do Kościoła - tajemnicy. 1.2. Kapłan w relacji do Kościoła - komunii. 1.3. Kapłan w relacji do Kościoła - misji. 2. Jedność kapłanów ze wspólnotą wiernych. 2.1. Rola wspólnoty Kościoła lokalnego w formacji duchowej kapłanów. 2.2. Pomoc rodziny w stałej formacji duchowej kapłanów.