Więź kapłana ze wspólnotą wiernych w kontekście permanentnej formacji duchowej kapłanów - Wątroba, Jan (1953- ). (2000)
1. Podstawy eklezjologiczne stałej formacji duchowej kapłanów. 1.1. Kapłan w relacji do Kościoła - tajemnicy. 1.2. Kapłan w relacji do Kościoła - komunii. 1.3. Kapłan w relacji do Kościoła - misji. 2. Jedność kapłanów ze wspólnotą wiernych. 2.1. Rola wspólnoty Kościoła lokalnego w formacji duchowej kapłanów. 2.2. Pomoc rodziny w stałej formacji duchowej kapłanów.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Katolicyzm; Kapłaństwo; Duchowość kapłańska; Formacja (religia); Artykuł z pracy zbiorowej