Aktywność wyborcza i upełnomocnienie kobiet jako wskaźniki demokracji lokalnej - Barański, Marek Janusz (1953- ) (2015)
Słowa kluczowe: działalność wyborcza, frekwencja wyborcza, lokalna demokracja, wzmocnienie pozycji kobiet.
Tytuł nagłówkowy.
Dostępny również online.
Streszczenie angielskie.
Keywords: 1901-2000; 1989-2000; 2001-; Demokracja; Empowerment; Frekwencja wyborcza; Kobieta; Partycypacja polityczna; Wybory samorządowe; Zachowania wyborcze; Demokracja; Socjologia wyborów; Wybory lokalne; Kobiety w polityce; Polska; Artykuł problemowy; Artykuł z pracy zbiorowej