A. Mickiewicz - Oleszczyński, Antoni (1794-1879).; P. Dien (Paryż). ([Paryż] : Imprimé par Dien, 1834)
Przedstawia głowę młodego A. Mickiewicza, głową profilem w prawo, bokobrody.
Pod kompozycją, drukiem: A. Mickiewicz.
Poniżej tytułu, drukiem: A. Mickiewicz. D'apres le Medaillon execute a Veimar en 1829, Par Mr DAVID Membre de l'Institut de France. Dedie a Monsiuer Etienne Witwicki, par son compatriote, Collegue et Ami Antoinne Oleszczynski, polonais.
U dołu ryciny, po prawej stronie nadruk firmowy: "Imprimé par Dien.".
Data wydania na podstawie cytowanej bibliografii.
Katalog portretów osobistosci polskich i obcych. T. 3 / Biblioteka Narodowa. - Warszawa 1992
Keywords: Grafika -- Francja -- 19 w; Grafika -- Polska -- 19 w