Anna Maria Werner geb: Haydin Konigl: Poll: Churst. Sachs: Hofmahler und Zeichnerin / Johann Gottfried Haid. - Haid, Johann Gottfried (1710-1776) (1730)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 malarki i rysowniczki Anny Marii Werner (1688-1753) z paletą przy sztaludze.